Голяма новина за СП през 2034 година – Саудитска Арабия ще е домакин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
До решението се стигна, след като Австралия оттегли кандидатурата си в последния момент.

Президентът на ФИФА – Джани Инфантино, официално обяви новината, че Световното първенство през 2034-а година ще се състои в Саудитска Арабия.

Това се случи, след като Австралия оттегли кандидатурата си и по този начин единствената държава, заявила желание да приеме Мондиала, е именно Саудитска Арабия.

“Футболът обединява света, както никой друг спорт не може. Световното първенство е перфектната витрина за послание за единство и приобщаване. Различните култури могат да бъдат заедно”, каза Инфантино.

“Както е установено в правилата за кандидатстване, одобрени от Съвета на ФИФА, администрацията ще проведе задълбочена оценка за изданията на Световното първенство по футбол през 2030-а и 2034-а, като домакините ще бъдат определени от конгресите на ФИФА, които се очаква да се състоят до края на 2024 година”, информираха от ФИФА.

“За Австралия щеше да бъде е трудно да се конкурира с кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Мондиал 2034. Беше лека изненада, че процесът е толкова ранен, но вижте – ние се опитахме да се справим с това. За всяко решение, което взимам за австралийския футбол, разглеждам силните и слабите страни, възможностите и заплахите”, заяви главният изпълнителен директор на Австралийската футболна централа Джеймс Джонсън.