Волфсбург излъга Вердер и го засили към втора Бундеслига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вердер (Бремен) и Волфсбург завършиха при резултат 0:1 в отвикващия мач в неделната програма на 30-тия кръг в Бундеслигата. Единственото попадение отбеляза Вегхорст с глава в 82-рата минута.

Загубата остава Вердер на цели 6 точки  от спасителната зона, при това с мач повече от 17-тия Унион Берлин. Волфсбург пък изравнява Хофенхайм на 6-тата позиция.

Домакините опитаха да наложат натиск в първите минути, но „вълците“ създадоха по-опасните ситуации. В 12-тата минута Йосип Брекало стреля, но не улучи вратата. Минута по-късно Ваут Вегхорст матира с техничен удар вратаря Павленка, но ударът му бе твърде слаб и Милош Велкович притича за да изчисти.

В 24-тата минута Джошуа Сърджант опита силен удар, който бе блокиран от Максимилиан Арнолд. Четири минути по-късно Жоао Виктор стреля, но коженото кълбо рикошира в състезател на противниковия отбор и излее в ъглов удар.

В 31-тата Юя Осако стреля добре, но Коен Кастеелс успя да избие. В 39-тата Ксавер Шлагер докосна топката с ръка в наказателното си поле, но въпреки бурните протести на Вердер, арбитърката Бибиана Стайнхаус отказа да посочи бялата точка.

Второто полувреме двата отбора си размениха по няколко удара, но много трудно стигха до сериозни възможности заради проливния дъжд над “Везерщадион”.

Най-интересната ситуация дойде чак в 81-рата минута, когато мощен удар на Шлагер от далечна дистанция разклати напречната греда на вратата пазена от Павленка.

Минута по-късно гостите все пак стигнаха до победата. Взелзият от пейката Феликс Клаус бе намерен отдясно и с прецизно центриране намери Вегхорст, който нямаше проблеми с глава да намери мрежата на Вердер за 0:1.

Стартови състави:

Вердер: Павленка, Селасие, Велкович, Мойсандер, Аугустунсон, Баргфреде, Вогт, Клаасен, Егещайн, Сърджант, Осако

Волфсбург: Кастеелс, Русийон, Понграчич, Брукс, Мбабу, Виктор, Шлагер, Арнолд, Брекало, Мехмеди, Вегхорст