google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Японката се справи без особени проблеми независимо от допуснатите осем двойни грешки

Наоми Осака се отърси бързо от колебанията в играта си в началото на полуфинала на Australian Open със Серина Уилямс и се поздрави с комфортна победа с 6:3, 6:4.

Съперник на японката в спор за трофея в Мелбърн ще бъде победителката от другата полуфинална среща между Каролина Мухова (Чехия) и Дженифър Брейди (САЩ).

Мачът започна добре за Серина, която успя да поведе с 2:0, но Наоми реагира адекватно и веднъж поела инициативата на корта, не остави съмнение за своето превъзходство.

През втората част Уилямс беше тази, която успя да навакса брейк пасив, но това не и помогна и тя отново допусна пробив, който и в крайна сметка се оказа решаващ за изхода на сета и двубоя, продължил 1 час и 16 минути.

След края на двубоя Осака се пошегува, че може би причината за нейния успех се крие в промяната на хранителния режим. До този момент Наоми залагаше на японска храна преди мачовете си, но в навечерието на дуела със Серина заложила на гръцката кухня…

Осака успя да пласира шест аса в хода на двубоя, докато Уилямс приключи със само три. Любопитно е да се отбележи, че Наоми направи осем двойни грешки срещу само на една, допусната от Серина.