google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази вечер изнеслата две удивителни продукции на кортовете на US Open Цвети Пиронкова излиза срещу хърватката Дона Векич в мач от третия кръг на надпреварата.

Срещата се очаква да започне около 22:45 часа, малко след приключването на двубоя от мъжката програма между Алекс де Минор и Карен Хачанов.

Статистиката показва, че Пиронкова и Векич са се срещали три пъти, като пловдивчанката може да се похвали с впечатляваща серия от три победи без загубен сет.

През 2015 година в Сидни Цвети се наложи с категоричното 6:1, 6:0. Година по-късно в първия кръг на турнира в Индиън Уелс резултатът бе 6:2, 7:5, а по-късно през сезона на четвъртфиналите в Сан Антонио, Пиронкова отново се наслади на оглушителна победа – 6:2, 6:1.

В четвъртък бившата първа ракета на България поднесе една от големите изнендади в тазгодишния US Open, елиминирайки носителката на две титли от Големия шлем Гарбине Мугуруса.

24-годишната Векич пък започна участието си в Ню Йорк като №24 в световната ранглиста, но заради отсъствието на няколко топ състезателки е поставена под №18 в основната схема. Рекордното й класиране в класацията е достигането до №19 в света през ноември 2019 година.

При успех тази вечер, Цвети ще се класира за осминафиналите, изравнявайки върховото си постижение на US Open от 2012 година. Тогава Пиронкова победи последователно Камила Джорджи, Аюми Морита и Силвия Солер-Еспиноса, след което на осминафиналите отстъпи пред Ана Иванович.