Време е за Ел Класико – Барселона или Реал Мадрид ще ликува?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците се надяват да продължат серията си без загуба през сезона

Днес от 17:15 ч. тимът на Барселона приема големия си съперник Реал Мадрид в първото Ел Класико за сезон 2023/24. Дербито може да има голямо значение за битката за титлата, тъй като евентуален успех на Реал ще ги отдалечи на 4 точки от каталунския гранд.

Барса спечели всичките си пет мача в лигата у дома този сезон, но сега ще има огромен тест. Барса остава непобеден във всички състезания. Въпреки това, от десетте победи на Барсelona на вътрешния фронт и в Европа този сезон, седем са с един гол разлика, което показва, че може би каталунците са имали късмет в някои срещи. Тимът на Шави влиза в срещата с победа с 2:1 над Шахтьор в Шампионска лига, а преди това бе надигран Атлетик Билбао с 1:0. Последните пет победи на отбора са точно с по гол разлика.

Единствените пропуснати точки от Реал през този сезон дойдоха при гостуването на съседа си Атлетико, където бяха победени с 3:1, както и равенството 1:1 срещу Севиля миналия уикенд. Реал Мадрид вече изостава с 3 точки от лидера Жирона, който е сензационен този сезон и в петък записа нова победа. “Белият балет” ще иска да си върне първото място с победа срещу Барселона в събота. Реал Мадрид направи солидно представяне при последното си посещение на област Каталуния, когато срази Жирона с 3:0 на 30 септември. “Лос бланкос” надали ще стигне до подобен категоричен успех над Барселона, като предстои да видим кой от двата тима ще ликува в съботния следобед.