Янева готова за нови победи в Киев – срещу световния елит
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Златната медалистка от Световната купа в Белград, Биляна Дудова и Сезен Белберова сверят часовниците си на силен турнир в украинската столица

Oкичилата се със златен медал в турнира за Световната купа Юлияна Янева изрази задоволство от моментната си форма в навечерието на изключително силния турнир по борба, който ще се проведе този уикенд в украинската столица Киев.

В същото време обаче Юлето е категорична, че няма да изневери на себе си и ще продължи да работи здраво, за да изчиства слабостите преди да е дошло времето за най-важните състезания през годината.

Янева, заедно с друга водеща фигури в българския тим – Биляна Дудова (в категория до 57 кг), участва в мащабен международен лагер в прочутия спортния център в Конча-Заспа край Киев, в който взеха участие състезатели от десетки страни, сред които Украйна, Беларус, Турция, Узбекистан, Испания, Норвегия и много други.

От тази седмица към тях се присъедини и друга голяма надежда за призови класирания – Сезен Белберова, подготвяща се до този момент с останалата част от женския ни национален отбор, която пък ще вземе участие на рейтинговия турнир в ИталияМатео Пеликоне”Тя ще се бори в новата олимпийска категория до 53 кг.

Янева готова за нови победи в Киев - срещу световния елит 1

“Преди самия турнир имаше международен лагер, в който взеха участие изключително много държави, при това все водещи сили в женската борба,” разказа Янева пред 7 Спорт. “От българска страна участие в лагера взехме аз и Биляна, като с нас бяха също личните сни треньори Мариан Недков и Серафим Бързаков.

“Това беше изключителна възможност за добра подготовка, както за самия турнир, така и като цяло за сверка на часовниците.

“За Киев тръгнах с настроение, бих казала в бойна готовност, за да видя къде се намирам след базовия лагер, който проведохме на Белмекен, да преценя какво е състоянието ми.”

Янева сподели, че не е тръгнала за украинската столица с конкретна цел, но както вече неведнъж е признавала, във всяка надревара тя гони максимума.

“Като всеки международен формат, разбира се, турнирът е важен, но най-вече за обиграване и трупане на опит и самочувствие,” коментира Янева, която в началото на годината спечели титлата от Държавният шампионат по борба в столичната зала „София”. “За мен той наистина ще бъде особено полезен, тъй като това ще ми е третото голямо състезание при жените.

“Не обичам да говоря предварително и да давам прогнози. Надявам се, всъщност най-важното е да приключа състезанието жива и здрава, това е на първо място за мен. Естествено, че се надявам се да се представя и на едно много високо ниво!

“Що се отнася до формата ми, има какво още да се желае, аз съм човек максималист. Но се чувствам доста добре, подготвена съм и се надявам да покажа това на тепиха в Киев.

“Хубаво е, че ще премеря сили с много класни състезателки. В турнира ще участват туркинята, с която играх на финала в турнира за Световната купа в Белград – Бусе Тосун, както и две изключително силни украинки. С две думи, тук е събран елитът на женската борба.”