google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Триумфиралата в надпреварата за Световната купа смята, че има много работа за вършене в олимпийската година

Златната медалистка от турнира за Световната купа в Белград миналия месец Юлияна Янева започна годината по възможно най-добрия начин, печелейки титлата от Държавният шампионат по борба в столичната зала „София”.

В надпреварата в категория до 68 килограма възпитаничката на двукратния световен и четирикратен европейски първенец Серафим Бързаков, бе абсолютен доминант, записвайки четири безапелационни победи.

Янева след титлата: "Това състезание беше много важно за мен!" 1

Янева, която в сръбската столица получи травма в глезена, демонстрира чудесна кондиция и във финалната схватка, в която надигра опитната София Георгиева с 5:0 технически точки.

Впечатляващото и представяне на тепиха в София закономерно и донесоха приза за най-техничен състезател на първенството.

След шампионата, състезаващата се за русенския Юнак Локомотив Янева бе любезна да отговори на няколко въпроса на 7 Спорт.

– Честита титла! Какви са впечатленията ти от първото състезание за годината?
– Държавният шампионат тази година се проведе твърде рано и то непосредствено след празниците, което си oказа доста голямо влияние. Не е особено комфортно да се впускаме на такива високи обороти толкова скоро след Нова година… Въпреки това смятам, че състезанието протече доста добре, а и трябва да отбележа, че аз не съм спирала да тренирам. Има, разбира се, какво още да се желае, най-вече от техническа гледна точка.
Янева след титлата: "Това състезание беше много важно за мен!" 2
– Срещна ли трудности срещу някоя от съперничките?
– Аз никога не подценявам съперничките си, а и това състезание беше много важно за мен. Може би във финалната среща (б. а. – срещу рутинираната София Георгоева) имаше малко повече напрежение, но мисля, че това е съвсем нормално. Все пак нещата се стекоха доста добре. Винаги може и по-добре, разбира се!

– Какво предстои оттук нататък?- Предстои ми базов лагер на Белмекен, като все още не е ясно кое ще бъде следващото ми състезание. Но всяко нещо по реда си. Обстановката е доста динамична и неясна с този вирус…

– Върху какво ще акцентирате в тренировките и как се чувстваш здравословно в момента?

– Аз и личният ми треньор Серафим Барзаков ще акцентираме върху техническото ми усъвършенстване, тъй като има още много работа за вършене. Без съмнение, разбира се,  ще надграждаме и физически! Здравословното ми състояние за момента е сравнително добро. Естествено с леки изключения… На световната купа си контузих глезена и то не леко, но реагирахме доста адекватно и засега нещата се подобряват.

– Благодаря, Юле и успех!

– И аз благодаря!