Янтра разби Локо София насред “Надежда”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичните "железничари" с грешна стъпка по пътя към efbet Лига

Отборът на Янтра Габрово шокира Локомотив София в столичния квартал “Надежда”, след като записа успех с 3:1, въпреки че бе в ролята на аутсайдер. Възпитаниците на Костадин Ангелов – Лаптопа стигнаха до победата с две попадения през първото полувреме и един гол през втората част. С тези три точки Янтра си гарантира спокойствие до края на сезона, след като вече има 28 точки и е на цели осем пункта пред първия тим в зоната на изпадащите.

Това поражение за Локо София пък може да има голямо значение в битката за промоция в efbet Лига. В момента столичните “железничари” са на 2-рата позиция с 53 точки, като останаха с шест пред третия Спортист Своге и четвъртия Септември София. Спортист обаче има мач по-малко и ако утре спечели у дома срещу втория тим на Лудогорец, ще се доближи на три точки до Локо София.

Столичните “железничари” започнаха силно срещата и можеше да открият резултата в 7-ата минута, но удар на Красимир Милошев бе отразен от Иван Гошев. Малко след това стражът на гостите отново бе на висота, след като се намеси чудесно при удар с глава на Диков.

В 21-вата минута Янтра поведе в резултата. Димитър Видев центрира от корнер и Иван Петков остана непокрит, като с глава прати топката в мрежата на съперника – 0:1.

Седем минути след това гостите удвоиха аванса си. Видев записа втора асистенция, а този път Христо Митев се разписа с глава за 2:0.

В следващите минути домакините натиснаха съперника, но удари на Александър Александров и Педро Ферари не попаднаха в мрежата.

През второто полувреме Янтра прие играта в своята половина. Локо София отново създаде 2-3 добри ситуации, но така и не успя да намали резултата. В 83-ата минута пък Тони Иванов реализира трето попадение за Янтра. Гостите организираха много добра контра-атака и Иванов я завърши по подобаващ начин – 0:3.

В продължението на срещата Светослав Диков реализира почетен гол за домакините, като така бе оформен крайният резултат 1:3.