Японското правителство: Олимпиада ще има
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Говорител на японското правителство категорично заяви, че на този етап няма заплаха за провеждането на Олимпийските игри в Токио, през лятото на тази година.

Подобни мнения се появиха вчера, след изявлението на шефа на МОК Ричард Паунд. Той предупреди, че организаторите на Игрите имат три месеца, за да вземат решение дали олимпиадата ще се проведе по план, заради заплахата от коронавирус. Заразата придоби огромни размери в Китай, а вече причини отлагания на спортни мероприятия и в Европа. До този момент, в Китай, са заразени повече от 80 000 души. Смътните случай достигнаха 2 700, като 5 човека са починали в Япония.

„По отношение на коментар, от Международния Олимпийски Комитет обявиха, че това не е официалното им становище и подготовката за Игрите върви по-план“ – това са точните думи на говорителя на японското правителство.

Токио 2020, където ще се съберат 11 000 спортисти от всяка точка на планетата, стартира на 24 юли. Един месец, по-късно, започват и параолимпийските игри, където трябва да се включат още 4400 атлета.