Ясен е новият треньор на Ботев, идва от втора датска дивизия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босненецът Азрудин Валентич в момента води датския Фремад Амагер

Първият треньор на Ботев (Пловдив) в ерата “Антон Зингаревич” ще бъде неизвестният у нас босненец Азрудин Валентич.

50-годишният специалист, който притежава и шведски паспорт, в момента е начело на втородивизионния датски Фремад Амагер, собственост именно на мастития руски бизнесмен.

Валентич, който се очаква да доведе в Пловдив поне половин дузина чуждестранни футболисти, е бивш футболист на Сараево, като с този тим е ставал шампион на Босна.

По време на състезателната си кариера е играл също за шотландския Рейт Роувърс, австрийския Форверц Щейр и словенския Олимпия Любляна. През 2009 година се отдава на треньорска дейност и работи в няколко шведски клуба, а от 2018 г. оглавява Фремад Амагер.

Преди няколко дни воденият от Валентич тим поднесе изненадата в турнира за Купата на Дания, отстранявайки на 1/8-финалите гранда Брьондби след победа с 2:1.

В първенството Фремад е пети с 21 точки, но на цели 21 точки зад лидера Виборг. Целта на отбора е да се бори за място в първата шестица, която играе плейофи за промоция в елита.

Последният чуждестранен треньор на Ботев бе черногорецът с нидерландски паспорт Желко Петрович, а фаворит за поста спортен директор е Ивайло Петков, който заемаше този пост в Левски.