Ясен Петров: Имаме визия как да изглеждаме, ще търсим резултати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"С Божидар Краев говорих лично. Вратата е отворена за него", споделя треньорът на България

Селекционерът на националния отбор Ясен Петров направи коментар за играчите, на които ще разчита на старта на световните квалификции. Той сподели защо е върнал Андрей Гълъбинов в състава и обяви, че повиквателна ще получи нападателят на Ботев Атанас Илиев. Селекционерът на “лъвовете” сподели пред БНТ, че има визия как трябва да изглежда България и засегна още важни теми от родния футбол. Петров заяви, че се е чул с Божидар Краев, за да му каже, че не е сред избраниците за предстоящите мачове.

“Играем с Швейцария, Италия, Северна Ирландия. Ние заемаме 68-о място, колкото е и моят набор. Дано да прогресираме ранглистата. Предстоят мачове за Купата и от първенството. На 21 март ще се съберем всички. Времето ни притиска, трябва да разберат, че заедно са способни да постигнат повече, отколкото до този момент.

“За шест дни имаме три двубоя. Искаме да търсим резултати. Дай боже да ги постигнем. Навъртяхме хиляди километри. Имаме визия как да изглеждаме. Футболисти, на които искаме да разчитаме, са контузени, което е доста жалко. Андрей Гълъбинов играе в шампионат на високо ниво. Играе в силно първенство. Има визия и ни трябват такива хора, надявам се, че ще помогне на отбора”.

“С Божидар Краев говорих лично. Звъннах му и се чухме, едва ли му е приятно. Аз го привлякох в Левски преди време. Всичко е в неговите крака и глава и за него вратата е отворена. Атанас Илиев прави всичко възможно, за да бъде повикан”, продължи Петров.

“Обиколих всички мачове почти. Наблюдавам срещи, където има много малко българи, да има задушаване на младите български футболисти спрямо чужденците. Приемливо е това нещо и няма какво да направим. Да се надяваме, че всеки ще си сграбчи шанса и ще ми “извади” окото”, заяви националният селекционер.

“Всеки колега е дал максимума. Ще дам всичко и дано се получи. С футболистите и екипа, ще се борим за резултатите. Наясно съм къде съм попаднал. Прякор? Аз съм по-възрастният. Побелял съм малко, остарял. Не е в мой стил да се определям”, каза още Ясен Петров.