Ясен Петров: “На нас ни трябват хора с характер!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старши треньорът е категоричен, че Ники Михайлов и Божидар Краев влизат в плановете му

Националният селекционер на България Ясен Петров изрази оптимизъм и надежда, че предстощите през юни контроли ще позволят на отбора да изгради по-сплотен колектив.

Ясен Петров: "На нас ни трябват хора с характер!" 1

На 1 юни Лъвовете се изправят срещу Словакия в австрийкия град Рийд, четири дни по-късно гостуват на Русия в Москва, а на 8 юни националите гостуват на световния шампион Франция в Париж.

“Предстоят ни престижни контроли,” заяви Петров пред държавната телевизия. “Надявам се да успеем да направим един добър колектив с тези предстоящи мачове. На нас ни трябват хора с характер. Няма да стане изведнъж, ще стане постепенно.”

Наставникът даде повече разяснения за повиквателните, които е изпратил, като подчерта, че е имал разговор с нападателя на датския Мидтиланд Божидар Краев, който тази година игра под наем в португалския Фамаликао.

“Имах разговор с Божидар Краев, ако играе редовно, ще го извикам,” заяви Петров. “Неговият отбор не е лош, на високо ниво играят в Португалия. Игра в последните два мача и получи повиквателна, надявам се да грабнат този шанс.

„С Николай Михайлов поддържаме връзка от януари, вече какво се случва в процеса в Левски, не знаем. Имам доверие на екипа си, имам човек, който се занимава с вратарите.

“Критики може да има за всички, изборът на национални състезатели е изключително ограничен, ние нямаме играчи, които да са титуляри в големите първенства. Ние избираме хората, които са в добра форма. Изгледали сме всички, които играят навън.

„Предстоят ни страхотни контроли. Всеки, който получи и си хване шанса, ще продължи да бъде част от отбора. Имаме добри момчета, които да изградят добър колектив. Това е най-важното за нас – добър колектив. Много ми се иска да зарадваме хората с добри резултати.”

Ясен Петров: "На нас ни трябват хора с характер!" 2

Петров използва възможността да поздрави един от бившите си клубове – Локомотив (София), със завръщането в Първа лига, както и Лудогорец със спечелената 10-поредна шампионска титла.

„Честитя на Локомотив София мястото в Първа лига, седем годни съм бил там и съм изпитал много добри моменти, но съм имал и много труден момент. На Локо София мястото им е в елита. Няма да им е лесно.

„Пожелавам на останалите отбори, да затрудняват повече Лудогорец. 10-та поредна титла Лудогорец печели, а това е резултат на труда на всички в клуба.

“Чух се с Любо Пенев и го поздравих, защото Купата на България е успех. Трябва да отбележим и това, което Арда успя да направи. Пожелавам на ЦСКА да успеят да направят нещо в турнирите, смятам, че стана много интересно първенство от всички гледни точки. На 30 май има бараж, където има национали.”