Ясен Петров: В контролите трябва да правим експерименти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да използваме максимално тези контроли, за да видим всички играчи"

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров заяви на пресконференция днес преди контролата със Словакия, че ще прави експерименти със състава в  предстоящите проверки на „лъвовете“. Утре родните национали играят със Словакия, а след това имат и приятелски мачове с Русия (5 юни) и Франция (8 юни).

“Няма треньор, който да не иска да победи. Нагласата ни ще е за победа във всички мачове. Ние търсим резултат. Всичко зависи само от нас. Това са сериозни отбори, които се класираха за Евро 2020. Утре ще е доста тежък двубой. Имам група от 26 човека, след като вчера вечерта пристигнаха пет играчи от баража. Знаем групата за утре. Имаме достатъчно играчи. Това са мачове, в които трябва да правим експерименти.“

“Васил Божиков заслужава и е редно да започне срещу Словакия. Той е доказал своето име в тази държава. Пожелавам му да направи един добър мач. Наясно съм със стартовия състав. Ще направим шест смени по време на мача. Трябва да използваме максимално тези контроли, за да видим всички играчи“, допълно Петров.

„Комуникираме добре в отбора. Ние ще се стараем проблемите да са по-малко. Ще се опитаме да влезем в главите на момчетата. Искаме да направим добър колектив. Чувствам все по-добре футболистите. Ние трябва да търсим резултати. Играчите знаят идеите ми”, каза още селекционерът.