Ясен Петров: За три дни няма как да направим чудеса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Допуснахме детински грешки, втората част се постараха"

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви след загубата с 1:3 от Швейцария, че родните национали са допуснали детински грешки, които са довели до неприятната загуба на старта на квалификациите. “Кръстоносците” ни вкараха три гола за 6 минути през първия четвърт час и до голяма степен решиха всичко в двубоя още преди почивката. “Определено първите 15 минути бяха сблъсък с реалността. В този си вид бяхме за първи път, 3 дни имахме да поработим. Детински грешки допуснахме. Не знам дали от притеснение или от много голямо желание. Срещу такъв сработен отбор, тези грешки се наказват. Втората част се постараха, опитаха да играят футбол. Нещата бяха по-прилични. Явно ще ни предстои много работа.”

“Не мога да си обясня това поведение. Вътре в съблекалнята и по време на тренировки показаха, че искат. При 3:0 за Швейцария е много трудно и късно да се върнеш”, добави Петров.

“Видяхме хората, които допуснаха грешки. За нас беше по-добре при 0:3 да правим промени в атака, отколкото в защита. Всички резерви се представиха на добро ниво.”

“За 3 дни няма как да направим чудеса. Поуките са от мача са, че трябва да сме много концентрирани от първата минута”, каза още селекционерът, който дебютира днес начело на тима.