Юнайтед разгроми Лайпциг, Рашфорд избухна с хеттрик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" спечелиха с 5:0 двубоя на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед разби с 5:0 РБ Лайпциг в двубой от Група „Н“ на Шампионска лига. Маркъс Рашфорд влезе като резерва в 63-ата минута и за по-малко от половин час наниза три гола във вратата на гостите. С по едно попадение се отчетоха Грийнууд (21) и Марсиал от дузпа (87). Така Юнайтед е едноличен лидер в своята група с пълен актив от 6 точки след два мача. На старта на надпреварата „червените дяволи“ записаха успех с 2:1 като гост на ПСЖ. Парижани са втори в групата с 3 точки, колкото има и третият Лайпциг. Последен е отборът на Истанбул ББ.

Срещата на “Олд Трафорд” започна с домакински натиск, а в 5-ата минута вратарят на Лайпциг Гулачи съумя да отрази хубав удар на Фред.

Офанзивата на „червените дяволи“ даде резултат в 21-ата минута. Пол Погба направи добро извеждащо подаване за Мейсън Грийнууд, който с техничен удар към далечния ъгъл откри резултата. Голът бе прегледан с ВАР, тъй като при паса на французина Грийнууд бе на една линия с двама бранители, но попадението бе зачетено.

Голът стресна „биковете“, които бързо можеха да върнат паритета, но Де Хеа спаси при мощен шут на Нкуку. Последваха силни минути за немския тим, който направи няколко добри атаки, но отбраната на Манчестър не допусна да се стигне до сериозна опасност пред Де Хеа.

Оле Гунар Солскяер вкара през втората част Маркъс Рашфорд и Бруно Фернандеш, което се оказа печеливш ход за мениджъра на „червените дяволи“. В 74-ата минута Фернандеш пусна извеждащо подаване за Рашфорд, който останал сам срещу Гулачи не сгреши. Попадението първоначално бе отменено заради засада, но след проверка с ВАР се видя, че Рашфрод е тръгнал от половината на Юнайтед и голът бе зачетен.

Четири по-късно Рашфорд финтира Упамекано и с плътен изстрел направи резултата класически.

В 87-ата Марсиал бе точен от дузпа, а в добавеното време Рашфорд оформи своя хеттрик.