Юве и УЕФА се разбраха! “Черно-белите” пропускат ЛК този сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
УЕФА и Ювентус се споразумяха и по този начин "старата госпожа" няма да вземе участие в тазгодишната надпревара за Лигата на конференциите, а в замяна на това ще им бъдат спестени санкции от европейската футболна централа за старта на сезон 2024/25

УЕФА и Ювентус се споразумяха и по този начин “старата госпожа” няма да вземе участие в тазгодишната надпревара за Лигата на конференциите, а в замяна на това ще им бъдат спестени санкции от европейската футболна централа за старта на сезон 2024/25, информират от „Corriere dello Sport“.

„Бианконерите“ получиха наказание на “Ботуша” заради ситуацията с фалшифицирането на документи с финансирането. Те сметнаха за по-удачно да не участват в третата по сила клубна надпревара на УЕФА и по този начин си спестяват риска от това да изпуснат евентуално участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Решението ще доведе до интересни промени в третия по сила турнир: на мястото на “черно-белите” ще се включи финалистът от изминалата вече кампания Фиорентина, който ще стартира непоставен във финалния плейоф за място в груповата фаза, а от този факт най-доволни са Астън Вила, които ще бъдат поставени, след като първоначално ситуацията не бе такава.