Ювентус отправя запитване до Барселона за Ез Абде
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" се свърза с каталунците за евентуален трансфер през лятото на 21-годишното обещаващо крило Ез Абде

Италианското издание Tutto Mercato Web излиза с новината, че 21-годишният футболист Ез Абде е обект на интерес от страна на Ювентус. Гигантите от Серия А вече се обърнаха към Барселона за евентуален трансфер на крилото през летния трансферен прозорец.

Каталунците ще поискат 15 милиона евро, за да се разделят с 21-годишния обещаващ офанзивен футболист. Ез Абде стартира професионалната си кариера в Еркулес, преди да се премести в Барселона през юли 2021 г. Но докато мароканският национал направи дебюта си в първия отбор за Барселона през сезон 2021/22, редовните възможности за игра за него се появяват рядко.

21-годишният футболист прекара сезон 2022/23 под наем в тима на Осасуна. Ез Абде отбеляза шест гола и две асистенции в 34 мача за Осасуна. Обещаващото младо крило се завърна в Барселона след края на престоя си под наем. Той обаче е изправен пред несигурно бъдеще на “Камп Ноу” и по-скоро гледа към изхода.

Усман Дембеле, Рафиня, Феран Торес и Ансу Фати са пред него в избора за състава. И тъй като никой от изброените крила не е близо до напускане на Барселона, перспективите на Абде не изглеждат добри. Отбори като Байер Леверкузен и Астън Вила, наред с други се интересуват от него, но Ювентус ще се опита да победи конкуренцията за неговия подпис.