Ювентус ще се бори с Барселона за белгийски халф от Антверп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса ще се сблъска със силна конкуренция от гиганта от Серия А за 18-годишния Артур Вермеерен

Трансферният експерт Фабрицио Романо разкрива, че халфът Артур Вермеерен е обект на интерес от Ювентус. “Бианконерите” са пратили скаути да наблюдават 18-годишния талант на Антверп. Младият футболист също е трансферна цел на Барселона и някои грандове от Висшата лига.

Артур Вермеерен се превърна в един от най-търсените млади таланти в Европа, след като проби в първия отбор на Роял Антверпен. Бивш юноша на Лиерс СК и Мехелен, белгийският халф се присъедини към Антверп през 2018 г. През последното половин десетилетие футболистът направи страхотен прогрес.

18-годишният играч проби в първия отбор на Антверп в началото на сезон 2022/23. Оттогава Вермеерен се подобри още повече, като вече натрупа близо 1500 минути игрово време този сезон/ Междувременно прогресът на младежа не остава незабелязан, като привлича вниманието на няколко топ отбора.

Последните информации свързват Вермеерен с Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Тийнейджърът е обект на интерес и от Барселона. Но каталунските гиганти са изправени пред сериозна конкуренция от страна на Ювентус в надпреварата да подпишат с младия полузащитник от Роял Антверпен.

Ювентус ще търси подсилване в халфовата линия, когато се насочва към летния трансферен прозорец на 2024 г. Те се притесняват за дългосрочното бъдеще на Адриен Рабио. Освен това халфовата линия на “старата госпожа” е под нивото от няколко сезона. Така че добавеното на младост и качество от страна на Вермеерен може да бъде добър ход за италианския гранд.