За историята: Северна Македония се класира за европейското
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Югозападните ни съседи надиграха Грузия в Тбилиси с гол на ветерана Горан Пандев

С гол на ветерана Горан Пандев Северна Македония надигра Грузия с 1:0 в Тбилиси и за първи път в своята история се класира за финали на европейско първенство.

Предвожданият от Игор Ангеловски отбор стигна до победата, след като 37-годишният нападател на Дженоа се разписа десет минути след почивката след многоходова акция и асистенция на Илия Несторовски.

Това бе 36-ият гол на Пандев за националния тим на страната, която стана член на ФИФА и УЕФА преди 26 години.

За историята: Северна Македония се класира за европейското 1

Двубоят на 54-хилядния “Борис Пайчадзе Арена” се игра пред празни трубини заради наложените мерки за борба с разпространението на коронавируса.

На финалите на Евро 2020, което заради пандемията беше отложено с година и ще е през лятото на 2021 г., македонците ще са в група с Нидерландия, Украйна и Австрия.

За историята: Северна Македония се класира за европейското 2

В момента Северна Македония заема 65-а позиция в световната ранглиста на ФИФА и ще бъде най-големият аутсайдер на първенството идното лято. Македонците станаха и вторият дебютант на най-големия европесйки форум след Финландия.

“Македонският футбол отива към европейскo! Имаме исторически резултат благодарение на нашия отбор, нашите герои, # EURO2020,” написа премиерът Зоран Заев в профила си във Facebook.