Италия излиза за реванш срещу Северна Македония
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Адзурите преследват втора победа в квалификационната кампания за Евро 2024

Италия пътува до Скопие този уикенд, за да се изправи срещу Северна Македония в европейска квалификация. Действащият континентален шампион вече е догонващ в група С, като Украйна и Англия са пред адзурите в класирането. Италианският тим няма право на грешка срещу Северна Македония в събота вечер и ще търси реванш срещу този съперник за загубата в плейофите за Мондиал 2022.

Роберто Манчини може да е претърпял горчиво разочароващ край на периода си начело на Италия, преди да бъде съблазнен от богатствата на Саудитска Арабия, но Скуадарата сега е в изключително способните ръце на Лучано Спалети, чийто отбор Наполи през миналия сезон помете почти всичко по пътя си към Скудетото в Серия А. Спалети поема адзурите, чиито сили са намалели значително, откакто станаха европейски шампиони на “Уембли”, като надиграха с дузпи Англия във финала на Евро 2020. Италия претърпя голямо разочарование в плейофите за класиране на Мондиал 2022, след като загуби с 0:1 дома от Северна Македония на 24 март 2022 г.

Италия нямаше големи успехи в последните си пет срещи, като има две победи и три ремита. Тимът завърши трети във финалите на Лигата на нациите през юни. В първите си два двубоя в квалификациите през март, Италия загуби от Англия с 1:2 у дома и очаквано победи Малта с 2:0 като гост. Северна Македония пък има една победа и две поражения в квалификационната кампания. В последните си две срещи отборът допусна десет гола – загуби с 0:7 от Англия и 2:3 от Украйна. Малко вероятно е Северна Македония отново да надвие Италия, като възпитаниците на Лучано Спалети са тотални фаворити за победата в Скопие.