Защитник ще подпише нов договор с Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Костас Цимикас ще удължи престоя си на "Анфийлд"

Според информация на реномираното издание The Athletic, Ливърпул иска да възнагради своя 27-годишен защитник Костас Цимикас с нов договор. Гръцкият национал върши страхотна работа от пристигането си в клуба и мениджърът Юрген Клоп има желание да разчита на него в бъдеще.

Германският мениджър е доста доволен от представянето на 27-годишния футболист, откакто го привлече от Олимпиакос срещу сума от 11,75 милиона паунда през лятото на 2020 г. Цимикас беше привлече на “Анфийлд”, за да осигури конкуренция на Анди Робъртсън. 27-годишният футболист се бори много силно за място в стартовите 11 и успя да запише 62 мача за клуба. Левият бек дори е допринесъл за 12 гола след трансфера си при “червените” През миналия сезон той участва в 28 мача и натрупа над 1200 минути. Въпреки че не е първи избор за стартовия състав, 27-годишният футболист успя да впечатли Клоп с някои впечатляващи включвания.

Гръцкият национал е щастлив в Мърсисайд и сега остават две години от настоящия договор. Въпреки че няма съмнения относно бъдещето му, Ливърпул все пак иска да сключи ново споразумение с него. Мърсисайдският клуб иска да го награди за представянето му. “Червените” искат да удължат контракта му с още две години, което ще означава, че договорът му ще бъде до лятото на 2027 г.