google новини лого Последвай ни
Добави коментар

При подновяването на футбола ще има доста забрани. След завръщането на най-популярния спорт след пандемията от коронавируса ще бъдат взети строги мерки, като сексът на играчите ще бъде забранен, както и плюенето по терена.

Футболистите от немската Първа Бундеслига се очаква първи да се завърнат на футболния терен през месец май. Едно от условията, които играчите е нужно да спазват, е да се въздържат от секс, ако те или техният партньор имат симптоми на коронавирус.

Шефът на ФИФА пък отправи призив да бъдат показвани ълти картони на футболистите, които плюят на терена. Те ще бъдат санкционирани, защото рискуват да разпространят коровнаируса. Председателят на лекарската комисия на ФИФА заяви, че плюенето „е често срещана практика във футбола и не е много хигиенична“. Може би сега изниква въпросът защо футболистите не са наказвани за подобни действия и по-рано.

Друга важна промяна при завръщането на футбола може да бъде правенето на пет смени. ФИФА предлага временна мярка, защото се очаква, че довършването на местните първенства и купи, както и на евротурнирите, ще доведе до много натоварена програма за играчите.

Използваните топки в мачовете ще бъдат стерилизирани. Коронавирусът може да оцелее до 72 ч. на повърхности и затова топката трябва да бъде чиста. Твърди се още, че играчите ще бъдат насърчавани да избягат физическия контакт поне в началото при подновяването на футбола.