Загорец излиза за седма победа срещу Спартак (Пловдив)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Водачът в класирането на Югоизточната Трета лига Загорец приема днес Спартак (Пловдив) в търсене на удължаване на впечатляващата си победна си серия.

Тимът на Мирослав Миндев оглавява подреждането с внушителния актив от 19 точки, натрупан след спечелени шест победи и само едно равенство. Новозагорци са и най-резултатният отбор в групата с 19 реализирани гола.

Наставникът на Загорец и днес ще сглобява стартовата си единайсеторка без някои от ключовите си фигури.

“Да, и срещу Спартак излизаме без няколко от основните играчи,” сподели пред 7 Спорт Миндев. “Вече два месеца не можем да използваме опитния Евгени Караманов, а със сигурност мача пропускат Александър Хардалов, Добромир Димитров и Иванов.

“Въпреки това се подготвяхме сериозно, защото ни предстои двубой срещу стойностен съперник. Проучили сме Спартак, това е грамотен отбор, който харесва да владее топката. Състав от млади момчета, които играят комбинативен футбол с повече разигравания.

“В края на август те играха като равен с равен с Черноморец при гостуването в Бургас и дори бяха близо до спечелване на точка, но допуснаха гол в самия край на мача.

“Проблем за нас може да се окаже наводнения терен, тъй като според прогнозата най-вероятно ще вали дъжд, но ние сме длъжни да превъзмогнем трудностите и да търсим добър резултат.”

Ентусиазмът сред феновете в Нова Загора се увеличи в последните седмици, след като отборът постигна няколко зрелищни победи, а наскоро бе привлечен и бившият национал Иван Стоянов.

Двубоят със Спартак е днес от 17.00 часа. Срещата ще бъде ръководена от бургаския рефер Мюмюн Сар, като негови помощници ще бъдат съгражданите му Христо Попов и Динко Стоянов. Четвърти съдия е Альоша Карамфилов от Ямбол.