Замесиха името на Собослай с преминаване в Реал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Унгарска легенда изрази мнение, че ако Доминик някога напусне Ливърпул, то трябва да акостира в испанския гранд.

Полузащитникът Доминик Собослай е отлична опция за Реал Мадрид, ако някога напусне Ливърпул, заяви унгарската легенда Дьорд Мезей.

Собослай се присъедини към мърсисайдци за 70 милиона евро от РБ Лайпциг през лятото, когато клубът от Бундеслигата видя масово напускане на най-добрите си играчи.

Йошко Гвардиол и Кристофър Нкунку също си тръгнаха от редиците на “биковете”, преминавайки съответно в Манчестър Сити и Челси.

Доминик Собослай се радва на брилянтен старт в Ливърпул и въпреки че неговата статистика от 2 гола и 2 асистенции в 18 мача не е най-впечатляващата, той е вече с ключова роля за отбора, воден от мениджъра Юрген Клоп.

23-годишният играч беше част от голямо възстановяване на халфовата линия на Ливърпул през лятото, като унгарецът беше един от четиримата централни полузащитници, които се присъединиха към “червените”.

Алексис Мак Алистър, Райън Грейвенберх и Уатару Ендо също подписаха с Ливърпул през последния трансферен прозорец, докато Фабиньо, Джордан Хендерсън, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Наби Кейта и Джеймс Милнър напуснаха.

Мезей вярва, че Реал Мадрид е следващата логична стъпка за Собослай, ако той реши да напусне “Анфийлд”.

“Ако Доминик напусне Ливърпул, мога да си го представя само в Реал Мадрид, където Ференц Пушкаш някога беше звездата. Ако Собослай подпише там, кръгът ще бъде затворен”, каза Мезей пред “Index”.

Настоящият договор на Собослай с мърсисайдци е до 2028-а година, така че преминаване на “Сантяго Бернабеу” изглежда малко вероятно при сегашното състояние на нещата, докато присъствието на Джуд Белингам означава, че трансферът също няма смисъл.