Дортмунд е на 1/8-финалите в ШЛ, Мбапе спаси ПСЖ срещу Нюкасъл
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" победиха Милан и си осигуриха място на директните елиминации в турнира

Борусия Дортмунд срази Милан с 3:1 като гост в среща от 5-ия кръг на група F в Шампионска лига. С този успех немският гранд си осигури място на 1/8-финалите в турнира и почти сигурно ще завърши като победител в най-тежката група в ШЛ.

След това поражение Милан е със скромни шансове да продължи напред в турнира. “Росонерите” останаха последни в групата с 5 точки, но всичко ще се реши при гостуването им на Нюкасъл в последния кръг.

Тазвечершният двубой на “Сан Сиро” можеше да се развие много по-добре за тима на Стефано Пиоли, ако Оливие Жиру не бе пропуснал дузпа в 6-ата минута.

Четири минути след това Марко Ройс вкара за 0:1, реализирайки от 11-метров наказателен удар. Опитният немски футболист не повтори пропуска на френския нападател.

Все пак Милан изравни резултата в 37-ата минута чрез Самюъл Чуквуезе и феновете на “росонерите” се надяваха на положителен резултат.

През второто полувреме обаче Борусия Дормтунд извоюва успеха на “Сан Сиро”. “Жълто-черните” поведоха с 2:1 чрез младия си талант Джейми Байноу-Гитънс. В 69-ата минута Карим Адейеми сложи точка на спора с трети гол за Борусия. Така немският тим спечели важни три точки и остана начело в група F.

На второто място в групата продължава да бъде отборът на ПСЖ. Парижани направиха реми 1:1 срещу Нюкасъл на “Парк де Пренс”. Френският гранд се добра до точка с гол на Килиан Мбапе от дузпа в 98-ата минута. Александър Исак откри резултата в мача в 24-ата минута. Мбапе и компания създадоха над 25 ситуации пред вратата на съперника, но трябваше да чакат до последната секунда, за да отбележат.

След това реми Пари Сен Жермен има 7 пункта и е близо до 1/8-финалите в Шампионска лига. В последния кръг от група F, тимът на ПСЖ гостува на Борусия Дортмунд.