Защитник №1 на България за 2015 г. призна за оферта от Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Националният отбор е вече затворена страница за мен", заяви Страхил Попов

Българският защитник Страхил Попов разкри пред БТА, че е имал оферта да се завърне у нас и да играе за Левски. Той обаче подписа с новака в Суперлигата – Юмраниеспор. Така Попов продължава да играе в турския шампионат, като преди това защитава емблемите на Касъмпаша, Хатайспор и Ейюпспор.

“Имах предложение от Левски. Ценя изключително високо Станимир Стоилов, който е мой първи треньор в мъжкия отбор на Литекс. Благодарен съм му за огромното уважение, което демонстрира към мен. Наистина го оценявам! Моята цел обаче бе да остана зад граница и то на колкото се може на по-високо ниво. Турското първенство е топ в Европа, а като финанси – генерално погледнато, вероятно се нарежда веднага след големите пет лиги. Да не говорим какви трансфери се правят – и входящи, и изходящи”, заяви Страхил Попов.

“В мен остана едно огорчение от начина, по който се случи излизането ми от националния отбор. Подчертавам, че винаги, винаги съм давал 100 % от себе си за България. Но когато си в чужбина, е трудно. Сменяш полети, имаш понякога и три мача за клубния си отбор в рамките на една седмица. Трябва да внимаваш да не се контузиш, което става често и от преумора. Имаше неразбиране от страна на Ясен Петров за моята ситуация. Мога да кажа, че в последните 10 години няма много футболисти с толкова голям брой мачове зад граница все на високо ниво”, заяви бившият национал.

“Не се надявам на покана, тъй като националният отбор е вече затворена страница за мен Разбира се, човек никога не трябва да казва никога. Безкрайно много държа на някои треньори, с които съм работил. И ако някой от тези хора е национален селекционер, и има нужда от моята помощ, бих се отзовал”, заяви Попов.