Защитник на Барселона може да подсили отбраната на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юрген Клоп възнамерява да привлече Андреас Кристенсен на "Анфийлд"

Ливърпул проявява интерес към датския национал Андреас Кристенсен, който в момента играе за Барселона. Юрген Клоп цени високо качествата му и вижда в него идеален партньор на Ван Дайк в сърцето на отбраната на “червените”.

Тимът от “Анфийлд” вече е отправил оферта от 30 милиона евро, но тя е била отхвърлена от каталунския гранд.  Очаква се следващата оферта да е на стойност 50 милиона.

На този етап Барселона не възнамерява да се разделя с Кристенсен, но финансовото им положение може да ги принуди да приемат солидната сума. Датският футболист пристигна на “Камп Ноу” като свободен агент и ако бъде продаден през това лято за такава сума ще е сериозен успех за бюджета на испанския гранд.

В дебютния си сезон в Барса, Кристенсен спечели титлата на Испания и през новата кампания може да участва в Шампионска лига. От друга страна, “червените” от “Анфийлд” не се класираха за европейските турнири.

Ливърпул стартира новия сезон в Англия с мач срещу Челси, като преди да премине в Барса, Кристенсен игра за тима от “Стамфорд Бридж”.