Защитник на Челси е пред трансфер в Лийдс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ейтън Ампаду почти сигурно ще премине при йоркширци

Според информация на медията The ​​Athletic, Лийдс Юнайтед е постигнал споразумение с Челси за подписа на младия защитник Ейтън Ампаду. Звездата на Уелс няма място на “Стамфорд Бридж” и “сините” са готови да го продадат срещу значителна оферта, която идва от Лийдс при сегашните обстоятелства.

Ейтън Ампаду не успя да се наложи в Челси. В последните години той изкара доста периоди под наем в различни клубове. Аммпаду игра 31 пъти за изпадналия от Серия А – Специя, през последния сезон и сега се завърна в Челси. Клубът беше готов да го продаде при разумна оферта и може би са получили такава.

Лийдс желае да вземе 22-годишния помощник, който може да играе много роли. Йоркширци ще платят 7 милиона паунда на Челси, като “сините” може да получат и бонуси според представянето на Ампаду. Това е добра  сделка и за двете страни, тъй като Челси може да освободи играч, от който не се нуждае в клуба, и може би самата уелска звезда е искала да приеме ново предизвикателство.

Лийдс Юнайтед очаква много играчи да напуснат клуба след изпадането им от Висшата лига. Тъй като тимът вероятно ще загуби ключови полузащитници като Марк Рока и Тайлър Адамс, има шанс новият мениджър Даниел Фарке да използва Ампаду в ролята на халф.