Завърналият се Меси вдъхнови Барса за обрат срещу Райо Валекано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът и Френки де Йонг отбелязаха при успеха с 2:1 в осминафиналите за Купата на краля

Барселона се класира за четвъртфиналите в надпреварата за Купата на краля след успех с 2:1 над втородивизионния Райо Валекано.

Звездата на каталунците Лионел Меси се завърна в игра след изтърпяно наказание за червения картон във финала за Суперкупата и с участието си в срещата днес постави клубен рекорд по брой участия в турнира – 76 мача за аржентинеца, с което подобри постижението на Джосеп Самитиер от 75 мача за националната купа.

Иначе в днешния двубой Барселона диктуваше темпото и направи няколко сериозни пропуска преди почивката. След хубав пробив на Жуниор Фирпо топката бе пратена към Де Йонг, който обаче нацели гредата, а в 35-ата отново гредата спаси домакините, този път след удар на Тринкао и рикошет в тялото на бранител.

Гредата за трети път помогна на Райо Валекано в началото на второто полувреме при удар на Меси от фаул.

Въпреки доминацията на гостите, Райо Валекано поведе в резултата в 63-ата, когато Фран Гарсия се разписа на метър от голлинията прати във вратата след центриране на Алваро Гарсия.

Тимът на Роналд Куман отговори бързо и шест по-късно изравни. Френки де Йонг комбинира с Гризман, французинът извед Меси, който прати в мрежата за 1:1.

Десет минути преди края на редовното време обратът стана пълен след попадение на Де Йонг.