Жоао Феликс е готов да намали заплатата си, за да заиграе в Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалският национал отчаян иска да се присъедини към каталунския гранд

Според известния испански журналист Адриан Санчес, португалският офанзивен футболист Жоао Феликс остава обект на интерес от Барселона. Но каталунските гиганти се борят да се впишат в своите финансови граници поради високата заплата на играча. Въпреки това 23-годишният нападател е готов да намали заплатата си, за да се присъедини към ” блаугранас” от Атлетико Мадрид.

Жоао Феликс не е постигнал върховете, които феновете и специалистите си представяха, откакто се присъедини към Атлетико Мадрид от Бенфика преди четири години. Португалският национал беше един от най-добрите млади таланти в родината си, когато напарви страхотни изяви в Бенфика. Това принуди мадридския гранд Атлетико да счупи трансферния си рекорд, за да си осигури услугите му през юли 2019 г.

Още от самото начало беше ясно, че 23-годишният футболист няма да се впише в тактиката на Диего Симеоне. Така че едва ли е изненадващо, че Феликс има само 34 гола и 18 асистенции в 131 изяви досега за Атлетико Мадрид. И престоят под наем в Челси през сезон 2022/23 също не проработи, тъй като той успя да намери вратата само четири пъти в 20 мача.

Сега обратно в Атлетико Мадрид, Феликс не фигурира в плановете на Симеоне и все още не се е появил на терена. Играчът иска да напусне “Сивитас Метрополитано” и на няколко пъти намекна за желанието си да заиграе за Барселона. Според последните информации, португалецът е готов да намали заплатата си, за да се присъедини към водения от Шави отбор.