google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона работи по начин да задържи португалския защитник Жоао Кансело

Според испанското издание Mundo Deportivo, Барселона иска да предприеме стъпки към подписването с Жоао Феликс и Жоао Кансело през януарския трансферен прозорец, като португалското дуо също има желание да продължи да играе в клуба.

Досега Кансело е успешен трансфер за Барселона, откакто пристигна през лятото от Манчестър Сити, след като завърши миналия сезон в Байерн Мюнхен под наем. Все още считан за един от най-добрите крайни защитници в света, той вече не е на стадион “Етихад” само заради конфликт с Пеп Гуардиола.

Поради проблемите си с финансовия феърплей през последните години, Барселона може да вземе само 29-годишния португалски национал под наем, а не с постоянен договор. Но след три месеца десният бек вече е убедил ръководителите на Барса да направят трансфера му с дългосрочен договор след края на сезона.

Кансело направи силен старт на живота си в Барселона. На десния бек му трябваше малко или дори може да кажем никакво време, за да се адаптира към отбора на Шави Ернандес и е безспорен титуляр под ръководството на испанския тактик. 29-годишният футболист несъмнено беше звездата на вечерта при победата на Барса в Шампионската лига над Порто в средата на седмицата.

Португалският национал ще бъде на 30 години, когато Барселона се опита да го купи, но те очевидно вярват, че му остават няколко години на най-високо ниво. Жоао Кансел също иска да продължи да защитава цветовете на каталунския гранд и най-вероятно ще остане в клуба и след сезон 2023/24.