Жоао Кансело иска да продължи да играе за Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона работи по начин да задържи португалския защитник Жоао Кансело

Според испанското издание Mundo Deportivo, Барселона иска да предприеме стъпки към подписването с Жоао Феликс и Жоао Кансело през януарския трансферен прозорец, като португалското дуо също има желание да продължи да играе в клуба.

Досега Кансело е успешен трансфер за Барселона, откакто пристигна през лятото от Манчестър Сити, след като завърши миналия сезон в Байерн Мюнхен под наем. Все още считан за един от най-добрите крайни защитници в света, той вече не е на стадион “Етихад” само заради конфликт с Пеп Гуардиола.

Поради проблемите си с финансовия феърплей през последните години, Барселона може да вземе само 29-годишния португалски национал под наем, а не с постоянен договор. Но след три месеца десният бек вече е убедил ръководителите на Барса да направят трансфера му с дългосрочен договор след края на сезона.

Кансело направи силен старт на живота си в Барселона. На десния бек му трябваше малко или дори може да кажем никакво време, за да се адаптира към отбора на Шави Ернандес и е безспорен титуляр под ръководството на испанския тактик. 29-годишният футболист несъмнено беше звездата на вечерта при победата на Барса в Шампионската лига над Порто в средата на седмицата.

Португалският национал ще бъде на 30 години, когато Барселона се опита да го купи, но те очевидно вярват, че му остават няколко години на най-високо ниво. Жоао Кансел също иска да продължи да защитава цветовете на каталунския гранд и най-вероятно ще остане в клуба и след сезон 2023/24.