Ще продължи ли кризата в Левски и срещу Локо Пловдив?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" вече пет поредни мача са без победа в efbet Лига

Отборите на Левски и Локомотив Пловдив ще премерят сили днес от 17:30 ч. на “Герена” в среща от 19-ия кръг на efbet Лига. “Сините” търсят изход от кризата и се надяват да сложат край на серията си без победа в първенството срещу “смърфовете”. Тимът на Николай Костов няма победа в Първа лига от 22 октомври, когато надви Черно море у дома с 1:0. В следващите и пет мача в първенството Левски записа три ремита и две поражения.

Възпитаниците на Николай Костов бяха много близо до успеха в миналия кръг срещу Локомотив София, но изпуснаха два гола преднина и мачът в кваратл Надежда завърши 2:2. Преди това в първенството “сините” направиха реми 1:1 с Ботев Пловдив у дома. Между тези две срещи Левски надви Дунав Русе с 3:1 в Купата на България – това е една от двете победи на тима в изминалите 9 кръга.

Локомотив Пловдив пристига на “Герена” като 4-ти в класирането с 35 точки – с шест аванс пред Левски. “Черно-белите” обаче също са в лоша форма – само една победа в редовното време в изминалите девет двубоя. Локомотив бе сразен от Ботев Враца с 2:0 в миналия кръг. Преди това момчетата на Александър Томаш надвиха Локо София с 2:1.

Локомотив Пловдив спечели през първия полусезон с 2:1 у дома срещу Левски. “Черно-белите” сега ще имат доста повече трудности да запишат успех на “Герена”. Букмейкърите определят Левски за фаворит в двубоя и предстои да видим дали очакванията на специалистите ще бъдат оправдани.