Меси: Най-голямото нещо е да си световен шампион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Критиците в Аржентина бяха доста нечестни към едно поколение играчи и изказаха доста лоши неща за мен", спомни си Лео.

Суперзвездата Лионел Меси грабна титлата от Световното първенство в Катар през миналата година с Аржентина и така сбъдна една от най-големите си мечти в професионалната си кариера.

Легендарният играч, който в момента е част от Интер Маями, разкри, че преди този триумф е имало големи критики към него и съотборниците му в редиците на “гаучосите”.

“Имах трудни моменти. Семейството ми и хората, които ме обичат, също. Критиците в Аржентина бяха доста нечестни към едно поколение играчи и изказаха доста лоши неща за мен. Не съм злопаметен. Чувствам го като триумф за мен това, че промених тази ситуация и спечелих всички хора в Аржентина. Днес 95% или 100% от аржентинците ме обичат, а това е красиво усещане”, коментира Меси.

“Всеки мечтае за големи неща, а най-голямото е да си световен шампион със своя национален отбор. Имах късмета да постигна всичко на клубно ниво с Барселона и като индивидуални постижения. Това беше единственото нещо, което ми липсваше. Има много малко играчи, които могат да кажат, че са постигнали всичко. Благодарение на Бог, аз съм един от тях”, обяви нападателят.

“Ако положиш усилията, готов си за жертвите, работата и скромността, в края постигаш целите си. Пътят може да е труден, но трябва да продължаваш да се борим за мечтите си. Винаги съм обичал да играя футбол, да играя за националния отбор, но никога не съм се наслаждавал както сега”, допълни той.