Жоао Палиня мечтае да премине в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалският халф желае един ден да играе за каталунците

Според доклад на испанското издание SPORT, Жоао Палиня е в трансферните планове на Барселона. И португалският национал мечтае да се присъедини към действащия шампион на Ла Лига. Но цената на полузащитника на Фулъм е проблем за каталунците, които не могат да си позволят да платят 60 млн. евро за халфа на котиджърс.

Жоао Палиня се утвърди като един от най-добрите полузащитници във Висшата лига, откакто се присъедини към Фулъм от Спортинг Лисабон през юли 2022 г. 28-годишният играч се нуждаеше от малко време, за да остави своя отпечатък на “Крейвън Котидж”. Изявите му също му спечелиха по-видна роля за Португалия на международната сцена.

Португалският национал е играл 61 пъти досега за Фулъм, записвайки шест гола и една асистенция. Междувременно той има 24 мача за Португалия. Прогресът на Палиня в клуба от Висшата лига не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко клуба от висок профил и той бе много близо до преминаване в Байерн миналото лято.

Шампионите на Бундеслигата все още проявяват интерес, въпреки че е малко вероятно да привлекат играча през зимата. Освен това и грандове от Висшата лига следят Палиня. Барселона пък вижда в лицето на португалеца идеалният заместник на Серхио Бускетс. На първо време испанският халф бе заменен с Ориел Ромеу, но той не се представя много убедително.

За момента трансфер на португалския халф в Барса е много малко вероятен, освен ако Котиджърс не намалят исканията си от 60 милиона евро. Ще бъде интересно да видим дали 28-годишният футболист може да осигури мечтания си трансфер в скоро време.