Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианският халф може да напусне "топчиите" през януари на фона на конкретен интереа на Барселона

Италианското издание Calcio Mercato Web информира, че Барселона може да има голям шанс да подпише с Жоржиньо, тъй като договорът на 31-годишната звезда на Арсенал изтича следващото лято. Италианският халф не е титуляр при Микел Артета, но значението му в състава може да накара “топчиите” да се борят да го задържат с нов контракт.

Жоржиньо направи изненадващо преместване в Лондон, като се присъедини към Арсенал от Челси миналия януари. Артилеристите платиха трансферна сума за халфа и добавиха така необходимата дълбочина в халфовата линия към своя отбор. В началото на настоящата кампания 31-годишният играч влиза по-няколко минути от резервната скамейка на фона на контузията на Томас Партей. Независимо кога ганаецът ще се завърне в игра, Жоржиньо има определена роля в състава на Микел Артета и досега я изпълнява правилно.

Предвид натоварения график на Арсенал в следващите седмици, опитът на 31-годишният халф ще има много по-голяма стойност в отбора. Артета със сигурност ще даде на Жоржиньо шанс като титуляр, въпреки че го използва само от пейката досега през тази кампания.

Жоржиньо реши да остане в Арсенал въпреки нарастващия интерес от Фенербахче. Халфът знае мястото си в състава и е ценен от Артета. Но ако към него се появи оферта от Барселона, то бившият футболист на Челси може да не устои на изкушението. Жоржиньо има договор с Арсенал до лятото и ако не преподпише, то клубът може да го продаде за скромна сума през януари.