Челси преговаря с талантлив бранител за нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" искат да задържат още дълго младия ляв бек Ян Маатсен

Според журналиста Фабрицио Романо, отборът на Челси преговаря с Ян Маатсен за нов договор. 21-годишният талантлив футболист беше близо до напускане на клуба през летния прозорец, но реши да остане и да се бори за място в състава на Маурисио Почетино.

Маатсен може да изглежда като неопитен играч в този състав на Челси, но той има три пълни сезона на професионалното ниво. Един сезон в Първа лига и два в Чемпиъншип го направиха зрял професионалист за сравнително младата му възраст. Разбира се, че е доста по-лесно да влезеш в титулярните състави на Чарлтън, Барнзли и Бърнли през последните три сезона, докато правенето на това в Челси идва с предизвикателствата. Въпреки трудностите им от началото на настоящия сезон, Маурисио Почетино има много опитни играчи, на които да се обади, преди да се насочи към Маатсен.

Все пакфутболистът е играл в почти всеки мач на “сините” до момента през сезона, повечето от които като резерва. Той започна от първата минута единствено срещу АФК Уимбълдън за Купата на Лигата. Аржентинският мениджър на Челси му осигури сравнително прилично игрово време в четири от петте мача досега във Висшата лига.

“Доколкото разбирам, Маатсен е говорил с Челси през юли и август, но не е имало споразумение за нов контракт. Затова бяха готови да го продадат на Бърнли, но той отхвърли възможността да отиде там”, казва Романо.

„Сега преговорите за договора продължават, така че нека видим какво ще се случи през следващите седмици и месеци преди януарския прозорец. Все още нищо не е решено”, добавя италианският журналист.