Жребият за Лига Европа: Ман Юнайтед и Интер с леки съперници на 1/8-финалите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес от 14:00 ч. бе изтеглен жребият за 1/8-финалите в турнира Лига Европа. Голямото дерби ще бъде между Севиля и Рома, докато Интер ще се изправи срещу Хетафе. Манчестър Юнайтед пък имаше късмет на жребия и ще се изправи срещу ЛАСК Линц.

Късно снощи Лудогорец отпадна от турнира след поражение от Интер с 1:2 в Милано, така че България остана без представител в европейските клубни турнири.

Голяма част от фаворитите в Лига Европа достигнаха до 1/8-финалите – Манчестър Юнайтед, Рома, Севиля, Уулвърхемптън и Байер Леверкузен се справиха със своите опоненти на 1/16-финалите. Лондонският Арсенал пък бе елиминиран от Олимпиакос и това бе голямата изненада в 1/16-финалната фаза. Гръцкият тим спечели с 2:1 след продължения реванша на “Емиратс” и си осигури участие в 1/8-финалите, където ще се изправи срещу друг английски отбор – Уулвърхемптън.

Айнтрахт и Залцбург пък ще изиграят днес своята среща реванш от 1/16-финалите, след като вчера двубоят бе отложен. Крайният победител в сблъсъка ще има за съперник отбора на Базел.

Пълен жребий за 1/8-финалите на Лига Европа:

Олимпиакос – Уулвърхемптън

Истанбул ББ – Копенхаген

Рейнджърс – Байер Леверкузен

Интер – Хетафе

Севиля – Рома

Волфсбург – Шатхьор

Айнтрахт / Залцбург – Базел

ЛАСК – Манчестър Юнайтед

Първите двубои от 1/8-финалната фаза на Лига Европа ще се проведат на 12 март, а реваншите са седмица по-късно.