Зидан: Трябва да изиграем 11 финала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Реал Мадрид Зинедин Зидан обяви, че тимът му ще трябва да изиграе оставащите 11 мача от първенството, сякаш са финали, ако иска да се пребори за първото място в „Премиера Дивизион“. Столичани заемат второ място във временното класиране, само на две точки от големия съперник Барселона.

„Знаем, че минахме през големи трудности, но на много хора кризата се отрази по-зле. Имаме късмет, че ще можем да се завърнем на терена, така че трябва да сме доволни. Играчите ми са щастливи и благодарни, че могат да упражняват професията си. Проведохме доста добра физическа подготовка. Не се съмнявам, че момчетата са готови за рестартирането на сезона. Без фенове по стадионите? Нямам представа как ще се отрази. Естествено, че искам да играем пред феновете ни, но на този етап няма такава възможност. Ще мислим варианти, ако управляващите променят правилата.“

„Ла лига или Шампионска лига? За мен всеки мач е от голямо значение. Контролните ни срещи, срещу по-скромни съперници, също. На това се научих, когато защитавах фланелката на Реал Мадрид. Ако играем добре в първенството, ще се справим добре и в Европа. Испанската лига е най-трудната в света, а нашия футбол е доста сложен.“

„Много ми допада метафората, че оставащите 11 мача са като световно или европейско първенство. Моите футболист знаят отлично какво е да си на финал. Важно е как се подготвяш, а ние го правим много, много добре. Подготвени сме и вярваме в това, което вършим. Сега трябва просто да го покажем и на останалите. Изоставаме с две точки, но ни остават 11 финала. Ще дадем всичко от себе си, за да стигнем до титлата в „Ла лига“.

„Фактът, че играем след Барса? За мен е без значение каква е програмата. Може да си правим сметки и на почивката. И после какво? Щастливи сме, че ще можем да играем футбол и просто ще се опитаме да се адаптираме към ситуацията. Знаем какво е да се играе през три дни, така че не можем да имаме извинения. Ще се подготвим много добре за двубоите. Имаме още месец и половина, във който трябва да се представим по най-добрия възможен начин. Другото е за вас, но с любов“ – казва французинът на първата си пресконференция, след тримесечното прекъсване.