Зингаревич определи покупката на Ботев (Пд) за добра стратегия 1
0 0
"Анализирахме много, какъв ще е следващият етап от нашата стратегия, тъй като постигнахме добър напредък във Фремад през първите две години и половина"

Руският милиардер Антон Зингаревич определи закупуването на мажоритарния дял акции в Ботев Пловдив за част от добре обмислена стратегия. „Закупуването на мажоритарния дял от акциите на Ботев Пловдив е една част от добре обмислена стратегия”, заяви Зингаревич . пред клубния сайт на датския Фремад, който също е негова собственост.

„Откакто поехме Фремад през 2018 г., ние едновременно с това се фокусирахме и върху самата структура на нашата стратегия за собственост на няколко футболни клуба в Европа. Анализирахме много, какъв ще е следващият етап от нашата стратегия, тъй като постигнахме добър напредък във Фремад през първите две години и половина. Като част от следващата стъпка в нашата стратегията, ние преговаряхме с българския клуб Ботев Пловдив за закупуване на мажоритарния пакет акции и това вече е в ход“, добавя още бизнесменът.

„Още при закупуването на Фремад от компанията на Антон Зингаревич SCP Waterfront през май 2018-а ние съобщихме, че неговите амбиции са да изгради международна клуба мрежа“, заяви директорът на Фремад Алан Равн.