Зографски завърши на 22-о място във финала на нормалната шанца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът финишира на 22-о място с общ сбор от 245.3 точки

Най-добрият ни състезател в ски скока Владимир Зографски завърши на 22-о място във финала на нормалната шанца на Игрите в Пекин. Българинът финишира с общ сбор от 245.3 точки, като в първия си скок преодоля 99 метра за 126.7 пункта, а във втория – 97 за 118.6.

“Всичко зависи от условията. Ако условията са такива, каквито в началото, можеше да се изкача малко нагоре. И в квалификациите, и в тренировките скачах по-добре. Не можах да си направя скоковете, защото при първия отскочих по-рано, а на втория закъснях. Изпуснах голям шанс, не си свърших работата. За голямата трябва да направя два добри скока и вече каквото стане. Научих сега, че човек трябва да е спокоен и да нямаш прекалено желание. Мисля, че прекалено много исках и затова се получи така с тези грешки. Дано да имам късмет и да направя два добри скока на голямата шанца”, заяви Влади Зографски след края на участието си във финала.

Хегемонът и победител в “Четирите шанци” Рьою Кобаяши за първи път в кариерата си грабва олимпийското злато. Японецът показа класата си, въпреки тежките условия и постоянно променящ се вятър, като решаващ се оказа първият му скок, който му осигури комфортна преднина. Кобаяши събра общо 275 точки, а среброто отиде при австриеца Мануел Фетнер с 270.8. Бронзовото отличие пък изненадващо взе световният шампион от 2017-а – Давид Кубацки.

В класирането следват Петер Превц, Евгени Климов и Камил Стох, които също изненадаха специалистите с представянето си, а топ 10 допълниха Мариус Линдвик, Данил Садреев, Тими Зайц и Щефан Крафт.

Toва е първо злато за Япония от Пекин 2022, както и втори медал за страната тази седмица след бронза на Икума Хоришима в сноуборда (бабуни).