Добави коментар
Легендата на "смърфовете" коментира ситуацията около отбора преди мача срещу Словачко, а също така даде оценка за новите футболисти.

Почетният президент и легенда на Локомотив Пловдив – Христо Бонев, подкани феновете на „смърфовете“ да са на стадиона в четвъртък вечер, за да подкрепят отбора срещу Словачко от ЛК. Зума сподели, че от футболистите, които напуснаха „Лаута“, единствено Алмейда е отишъл в авторитетен клуб.

„Лошото е, че някои негативни резултати в котролите настроиха негативно нашите фенове. Сигурно в четвъртък тези, които дойдат, ще са притеснени, а тези, които искат винаги победата на Локомотив може би няма да посмеят да отидат на стадиона. Аз обаче ги подканвам, защото в един такъв тежък момент за отбора тяхната подкрепа е много важна. И ги моля да дойдат и да бъдат 12-я играч на Локомотив“, отправи апел Зума.

„Участието в евротурнирите за трета поредна година е голям успех за Локомотив, за ръководителите, футболистите и феновете. Това е признак за постоянство. Напълно заслужено е всичко това, защото се положиха много грижи през годините, които доведоха и до резултати – две купи и сребърни медали. Преди година, въпреки че загубихме от Тотнъм, успяхме да оставим добри впечатления с играта си не само в България, но и в цяла Европа след позитивното мнение, което изказа Моуриньо тогава“, заяви Христо Бонев.

„Сега обаче положението е малко по-различно. След спечелването на второто място наши футболисти получиха предложения от чуждестранни отбори, които със сигурност са били по-добре финансово подплатени, като условия. Повечето от тях, споделяйки и с мен, искаха да играят в по-добри тимове, за да вървят възходящо в европейския си футболен път. Но от всичко, което прочетох напоследък единствен Диниш Алмейда отиде в клуб, който е авторитетен – белгийския Антверп. Лошото е, че оставиха отбора в незавидно състояние“, каза още почетният президент на Локомотив Пловдив.

Новите партньори на г-н Крушарски доведоха няколко момчета (б.р. – защитниците Биков и Крачун), гледах ги в контролата с Хебър, но все още им трябва много, много игрова подготовка, за да запълнят мястото на изключително добрите и сработени защитници Алмейда, Масоеро и Малембана. Ще се чувства много и отсъствието на Момчил Цветанов, който въведе един нов стил в играта на Локомотив на левия халф-бек. Не съм особен оптимист за мача в четвъртък. Но във футбола стават и чудеса. Дано момчетата да се мобилизират пределно и да защитят честа на Локомотив допринасяйки за победа в Европа“, завърши Зума.

 

 

Добави коментар
Гласувай: