google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Александър Зверев все още не е решил, дали ще участва на тазгодишното издание от турнира от Големия Шлем ЮС Оупън. Германецът ще проследи ситуацията с пандемията и  в последния момент ще вземе окончателното решение, дали да пътува до Съединените щати.

Откритото първенство по тенис на САЩ вече загуби две от големите звезди на световния тур. Водачката в ранглистата при дамите Ашли Барти и номер 40 при мъжете Ник Кириус се отказаха от участие.

Световният номер 7 Зверев, който взе участие в турнира „Ултимейт Тенис Шоудаун“, проведен в южна Франция през миналата седмица, казва, че все още е твърде рано за завръщането на състезателния тенис и не е решил дали ще пътува за Америка.

„Ще видим как ще се развият нещата, защото в момента ситуацията в Съединените щати не е толкова добра. Не знам какво решение ще вземем, заедно с моя отбор. Аз искам да се състезавам в турнири, но не мисля, че ситуацията в Америка го позволява.“

Зверев бе подложен на сериозни критики, след като бе хванат на парти, когато трябваше да си стои изолиран, след скандалния „Адрия тур“, на който Григор Димитров хвана коронавирус. Въпреки това, германецът казва, че няма да пътува за Щатите, ако усети някаква опасност за екипа си.

„Ще следим внимателно как ще се развият нещата през следващите седмици. Ако случаите на COVID-19 се увеличат, дали пътуването ще бъде напълно безопасно? Може и да не отида там, ако не се чувствам в безопасност или моя екип не е в безопасност. Аз все още съм сравнително млад, но това не важи за всички от екипа ми, които са в по-рискова група мен.“