google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съставът на Еквадор започна по отличен начин Световното първенство и вече гледа към следващото предизвикателство, което е сблъсък с Нидерландия.

Официалният старт на Световното първенство бе даден с мача между домакините от Катар и състава на Еквадор.

Като краен победител излязоха вторите и това бе съвсем логично с оглед на факта, че бяха далеч по-добрият отбор на терена.

Еквадор се наложи с 2:0 над Катар на изключително модерното съоръжение “Ал Баит” в Ал Кор.

Другите два отбора, които са в група “А”, са Сенегал и Нидерландия, които ще премерят сили един срещу друг в утрешната вечер.

Звезден Енер Валенсия нанесе звучен шамар на Катар още на старта 1

Още в 3-ата минута се стигна до попадение, когато точен бе Енер Валенсия, но голът на стрелеца бе отменен от ВАР заради положение на много тънка засада.

Натискът на Еквадор обаче продължи, като в 15-ата минута Валенсия бе изведен добре в предни позиции и срещу него бе извършено нарушение в наказателното поле от страна на стража на Катар. Впоследствие главният съдия посочи бялата точка, а с изпълнението на дузпата се нагърби именно футболистът на Фенербахче, който бе точен с хладнокръвен изстрел.

В 31-ата минута дойде нов гол за Еквадор, а в центъра на събитията на терена отново беше Енер Валенсия. Той се оказа на добра позиция и с глава майсторски прати за втори път коженото кълбо във вратата на домакините на Мондиала. Така той реализира и второто си попадение в срещата.

През второто полувреме футболистите на Густаво Алфаро продължиха да контролират събитията на терена и на няколко пъти бяха близо до това да оформят класиката на таблото, но до нов гол не се стигна.

Оттук нататък на Катар предстои мач със Сенегал, а отбора на Еквадор ще се изправи срещу Нидерландия.

0:1 Валенсия 16′ (дузпа), 0:2 Валенсия 31′

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Катар: 1. Саад Алшееб, 2. Педро Мигел, 2. Абделкарим Хасан, 14. Хомам Ахмед, 15. Басам Хишам, 16. Буалем Кхукхи, 6. Абдулазис Хатем, 10. Хасан Алхайдос, 12. Карим Будиаф, 11. Акрам Афиф, 19. Алмоез Али

Селекционер: Феликс Санчес

Еквадор: 1. Ернан Галиндес, 2. Феликс Торес, 3. Пиеро Инкапие, 7. Первис Естушиан, 17. Анхело Пресиадо, 10. Ромарио Ибара, 19. Гонсало Плата, 20. Себес Мендес, 23. Мойсес Кайседо, 11. Михаел Естрада, 13. Енер Валенсия

Селекционер: Густаво Алфаро