Звездни рожденици в българската борба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Андрей Димитров, Мария Оряшкова и Юлиян Георгиев празнуват в деня, в който се открива Световната купа в Белград

Българската федерация по борба не пропусна да отбележи личните празници на три знакови фигури в толкова обичания спорт.

Звездни рожденици в българската борба 1

Днес рожден ден празнуват двукратният световен и двукратен европейски първенец в класическия стил Андрей Димитров, една от големите ни надежди в женската борба Мария Оряшкова и треньорът на юношеския ни национален отбор по класическа борба Юлиян Георгиев.

Димитров, роден на 12 декември 1957 година, е шампион на планетата от Киев’1983 и Колботен’1985. Европейските си титли печели във Варна през 1982 г, както и в Будапеща година по-късно.

В претрупаната си витрина той има също бронзов медал от световното първенство през 1982 година, а освен това е вицешампион на Стария континент през 1981 година. Носител на Златния пояс “Никола Петров”.

Родената в Пирдоп през 1988 година Оряшкова е шесткратна световна шампионка по самбо, а другата седмица ще се качи на тепиха в Белград като представителка на България на започващата днес Световна купа.

Георгиев, който днес навършва 42 години, е бивш републикански шампион за юноши и младежи (до 20 години). Работейки като треньор в родната Враца, а по-късно и в различните национални гарнитури, той е с основен принос за развитието на куп млади борци.

“Пожелаваме здраве, късмет и още много успехи! Честит празник!,” написаха от федерацията.