Звездни спаринг партньори тестват Джошуа преди мача с Пулев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният шампион в тежка категория мери сили със сериозни съперници преди дуела с Кобрата

Антъни Джошуа е премерил сили с куп спаринг партньори от най-висока класа преди мача с българския боксьор Кубрат Пулев. От “Скай Спортс”, които държат телевизионните права за големия сблъсък, разкриха имената на опонентите на Джошуа в подготовката за двубоя с Кубрат Пулев.

Най-сериозният боксьор сред опонентите на Ей Джей е конгоанецът Мартин Баколе, който е считан за най-добрият африкански боксьор в тежка категория. Баколе има за цел един ден сам да се качи на ринга в официален мач срещу “най-добрия си приятел” Джошуа.

“Това би било огромно шоу, не само за Африка, но за целия свят. Представете си, ако се бия с Джошуа в Нигерия или в родината ми Конго”, сподели Баколе, който в галавечерта на 12 декември ще срещне Сергей Кузмин в един от подгряващите мачове преди мача на годината между Джошуа – Пулев.

Опитният боксьор Брайънт Дженингс е друг от спаринг партньорите на Ей Джей. Дженингс се е качвал на ринга срещу най-силните в тежка категория през годините. Американският боксьор се е изправял срещу имена като Владимир Кличко, Луис Ортис, Майк Перес, Оскар Ривас и Джо Джойс, а също така е спаринг партньор и на Дерек Чисора. Той е част от тима на Джошуа заради своята универсалност.

“Той е страхотен атлет, може да направи всичко, което поискаме от него. Може да се бие във всеки стил”, сподели мениджърът на тренировъчни камп на Джошуа – Дейвид Ганса.

Джералд Уошингтън също е приел поканата на отбора на Джошуа да бъде сред спаринг партньорите му. В кариерата си той се е боксирал срещу големи имена като Дионтей Уайлдър и Чарлс Мартин. Германския шампион Петер Кадиру е друг от подгряващите опоненти на британския боксьор.

“Винаги съм препоръчвал Петер, ако някой ще се боксира с Джошуа. Надявам се от неговия лагер да останат доволни”, заявява мениджърът на Кадиру – Бернд Бьонте.

Фрейзър Кларк, Кристиан Тюн, Дейвид Аделайе, Делишъс Орие и Хоузиа Стюарт също са сред спаринг партньорите на Ей Джей.