10 от дублиращия тим на Етър започнаха с първата формация
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Виолетовите обявиха четирима нови, приистигащи от други тимове

Етър, вече от предвождан от бившия бранител на Болярите Веселин Великов, започна подготовката си новия сезон във Втора лига.

В първата тренировка се включиха 10 играчи от дублиращия тим, играл миналия сезон в Северозападната Трета лига – Христо Марков, Юлиян Райков, Теодосий Райков, Десислав Пенев, Борислав Марков, Стивън Манолов, Кристиян Кънчев и Калоян Митев, както и двама вратари.

Един от влезлите в щаба на Великов – Марин Стефанов, познава отлично качествата на момчетата, тъй като именно той ги предвождаше в третия ешелон. Другите трима асистенти на старши треньора са Димитър Иванов и опитният страж Христо Иванов, който ще бъде играещ треньор.

“Ще дам шанс на всички и който покаже качества, ще остане с мъжкия отбор,” заяви Великов. “Двамата вратари остават при нас със сигурност като трети вариант за поста. Целта е юношите да се интегрират в първия отбор и нещата зависят само от тях.”

На “Ивайло” обявиха и четири нови попълния: бранителят на Арда Атанас Кръстев, опорният полузащитник на Ботев Пловдив Радослав Апостолов, игралият в Хебър (Пазарджик) и Кариана Николай Дичев, както бившият халф на Литекс, ЦСКА и Хебър Николай Янков.

Етър обяви, че първите трима вече са подписали договори, а в в близките дни се очакват още двама.

От състава от миналия състав освен Христо Иванов остават другият вратар – Анатоли Господинов, Здравко Илиев, Мариян Иванов, Кольо Станев, Николас Фемиа, както и чужденците Хосе Кордоба, Ромеш Ивей и Ловре Кнежевич, които се очаква да се приберат тази седмица.

В близките дни се чака отговор от Божидар Кацаров, Яни Пехливанов и Даниел Младенов.

Виолетовите се разделят с Венелин Филипов, Пламен Крачунов и Христофор Хубчев.

По време на подготовката Етър ще изиграе и няколко контроли. На 30 юни на „Ивайло” ще гостува Янтра (Габрово), за 3 юли се търси съперник, а на 6 юли Етър ще гостува на новия член на Втора лига Левски (Лом).

На 9 юли предстои гостуване на Загорец (Нова Загора), на 14 юли Болярите приемат Спартак (Варна), а на 17 юли е генералната репетиция за следващия сезон, като най-вероятно съперник ще бъде отбор от Първа лига.