10 от Осасуна удариха Барселона на “Ноу Камп”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Барселона и Осасуна завършиха при резултат 1:2 в мач от 37-ия кръг на „Ла Лига“. Резултатът откри Арнаис в 16-тата минута. Меси изравни от пряк свободен в 62-рата минута. В 4-рата минута на добавеното време Роберто Торес донесе победата за гостите.

Крайният резултат е без значение за Барселона, тъй като Реал Мадрид спечели мача си срещу Виляреал и си гарантира шампионската титла на Испания. Осасуна остана на 11-та позиция.

Кике Сетиен е дал почивка на няколко от важните си играчи. От стартовата 11-рка отсъстват Луис Суарес, Жорди Алба и Серхио Бускетс. Антоан Гризман пък пропуска двубоя заради травма. На терена, от първата минута, ще гледаме Ансу Фати и Мартин Брейтуейт, които ще трябва да помагат на Лео Меси.

В атака за Осасуна пък ще действат Андриан Лопес и Хосе Арнаис.

Първият мач между двата тима през сезона завърши с атрактивното 2:2

Мачът започна със сериозен натиск на Барселона, но първата опасност бе за Осасуна. В 6-тата минута Хосе Арнаис опита да изненада тер Стеген с удар от далечна дистанция.

В 7-тата Лангле стреля опасно, но неточно.

Осасуна излезе напред в резултата в 16-тата минута. Первис Еступинян отправи много добро центриране към наказателното поле, където Арнаис засече прати топката в мрежата.

7 минути по-късно Барса можеше да изравни, но ударът на Лео Меси от пряк свободен уцели горната греда на вратата, пазена от Ерера.

В следващите минути Барселона натисна още по-ожесточено, но без да стигне то чисто положение.

В 39-тата минута Меси направи марков феноменален пробив и стреля към вратата, но Ерера също се намеси по страхотен начин и изби в корнер.

Две минути преди края на първата част Брейтуейт отправи опасен удар, но извън вратата.

 

Минута след подновяването на играта Рики Пуч намери Меси в наказателното поле. Аржентинецът чукна топката за Брейтуейт, който отбеляза, но правилно попадението бе отменено заради засада на Меси.

Две по-късно Меси получи шанс да изпълни пряк свободен удар от около 23 метра, но стреля в аут.

В следващата атака Ансу Фати навърза двама защитници, размени двойно подаване с Фирпо, и стреля от границата на наказателното поле, но доста далеч от очертанията на вратата.

В 53-тата минута Лео Меси получи топката отдясно и шутира силно, но ударът му попадна право в тялото на Ектор Ерера.

Осасуна отговори със силен удар на Арнаис, но топката попадна в центъра на вратата и не затрудни тер Стеген.

Кике Сетиен потърси обрата, пускайки в игра Луис Суарес и Артуро Видал, на местата на Брейтуейт и Семедо.

В 62-рата Барса най-после стигна до изравнителен гол. Меси получи възможност да изпълни още един пряк свободен. “Бълхата” заложи на много технично изпълнение и с помощта на гредата, топката се оплете в мрежата на Ерера.

В 68-тата Суарес отбеляза, но попадението бе отменено, тъй като уругваецът бе зад гърба на отбраната.

В 75-тата Осасуна остана с човек по-малко, след като Енрик Гайего получи червен картон за удар с лакът в лицето на Клеман Лангле. Първоначалното отсъждане на съдията бе за жълт картон, но намеса на системата ВАР помогна да се вземе по-адекватното наказание.

В добавеното време Роберто Торес открадна трите точки за Осасуна, за да нанесе първата домакинска загуба на Барселона през настоящия сезон.

Стартови състави:

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Лангле, Фирпо, Ракитич, Роберто, Пуч, Меси, Фати, Брейтуейт;

Осасуна: Ерера, Начо Видал, Навас, Гарсия, Арнаис, Дарко, Перес, Адриан, Аридане, Монкайола, Еступинян;