15-годишен нападател може да дебютира за Милан срещу Фиорентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Историята в италианския футбол може да бъде пренаписана този уикенд

В събота вечер отборът на Милан посреща Фиорентина в Серия А, като в този двубой има вероятност да бъде написана нова страница от историята, ако Стефано Пиоли пусне в игра 15-годишния нападател Франческо Камарда.

Младият талант на “росонерите” е счупил всички рекорди в италианския футбол при подрастващите (485 гола в 89 мача в неговата възрастова категория).

Стефано Пиоли има сериозни проблеми за мача с Фиорентина, след като Рафаел Леао и Ноа Окафор са контузени, докато ветеранът Оливие Жиру е наказан и пропуска двубоя. От първата минута на върха на атаката се очаква да започне Лука Йович, който е в слаба форма, докато детето чудо Камарда ще бъде на пейката.

Ако дебютира срещу отбора на Фиорентина, Камарда ще го направи на 15 години, 8 месеца и 15 дни – най-младият футболист в историята на Милан и италианския футбол.

Появата на лица под 16 г. в Серия А изисква специално разрешение от федерацията, а „росонерите“ получиха това потвърждение в четвъртък.

В момента Камардае се подвизава в лигата U-19 в Италия, където през кампанията 2023/24 е вкарал седем гола и се е отчел с две асистенции.