Габриел Жезус е сред вариантите за нов нападател на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" планира да привлече нападателя на Арсенал

Според информация на испанското издание Fichajes, Габриел Жезус е обект на интерес от страна на Реал Мадрид. Испанските гиганти имаха желание да подпишат с 26-годишния играч на Арсенал, преди той да се премести в Северен Лондон от Манчестър Сити. И те възобновиха интереса си към него преди летния трансферен прозорец през 2024 г.

Габриел Жезус се премести в Англия преди близо седем години. Бразилският национал беше високо оценен нападател по време на периода си с Палмейрас, но не беше толкова добър във Висшата лига. Това обаче не попречи на Арсенал да даде над 50 милиона евро, за да го привлече преди сезон 2022/23.

Жезус се представи много добре в Арсенал и се наслади на стабилен старт на кампания 2022/23. Но той не вкарваше постоянно голове. Така е и този сезон, като 26-годишният футболист отбеляза само четири гола и една асистенция в 11 изяви досега. Жезус наскоро каза че вкарването на голове не е неговата „силна страна“, предизвиквайки критики от фенове и експерти. Но въпреки очевидните си недостатъци, бившият нападател на Манчестър Сити остава популярен на трансферния пазар и Реал Мадрид го следи.

Реал Мадрид не подписа със заместник на Карим Бензема, когато французинът се присъедини в Ал Итихад миналото лято. Така че на “Бернабеу” трябва да инвестират в нападател, дори и той да не е типичен голаджия. Жезус може да оформи добро партньорство с бразилските си сънародници Родриго и Винисиус в Реал, така че евентуален трансфер може да се окаже доста добър за всички страни.