“Адиос Суарес”, уругваецът се насочва към изхода на “Камп Ноу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
.

След шест години, гарнирани с купища голове, асистенции и зрелищни отигравания, донесли на Барселона внушителните 13 трофея уругвайският стрелец Луис Суарес се отправя към изхода на “Камп Ноу”.

През този период името на латиноамериканеца беше скандирано в почти всички домакински мачове на каталунците, а той им се отплати, превръщайки се във втория най-резултатен нападател на тима. След вездесъщия Лео Меси, разбира се.

Дни след кошмарното отпадане от Шампионската лига съдбата на Суарес изглежда начертана. Готов на всичко, за да спаси кожата си, президентът Хосеп Мария Бартомеу тържествено обеща крупни промени, които всъщност вече започнаха.

Кике Сетиен бе сменен от Роналд Куман, Ерик Абидал също бе прокуден, а в момента се подготвя и сериозна чистка сред играчите.

Всъщност Бартомеу вече обяви кои от футболистите не са за продан, но изненадващо или не, Суарес не бе споменат сред тях.

Публична тайна е също, че Куман съвсем не е сред най-големите почитатели на уругваеца и вече дори спомена, уж в шеговит тон, че Барса ще го продаде ако е необходимо… за да се задържи звездата Меси.

Каталунското радио Rac1 обяви снощи, че нидерландският наставник вече е уведомил Суарес, че не попада в плановете му, а официалното обявление за неговото напускане било въпрос на дни.

Днешните спортни издания в Испания също се надпреварват да съобщят новината като базираният в Барселона Sport изстрелва на челната си страница “Адиос, Суарес!”. Подобни заглавия могат да се видят и в много други от днешните вестници на Пиринеите.

Близкият до Барса Mundo Deportivo излиза със заглавие “Куман не ги иска”, а снимките под него дават да се разбере, че става въпрос за Суарес, Иван Ракитич, Артуро Видал и Самюел Умтити.

АS гърми с “Чистката започва!”, а Marca е пуснал снимка на бившия нападател на Ливърпул, на която той излиза от стая с подобно заглавие.

Нещо повече, британският Daily Mail твърди, че Куман е уведомил нападателя на Барса за решението си да не го използва в телефонен разговор, продължил една минута.

На този етап нито Суарес нито някой от представляващите го са направили изявление, въпреки че играчът вече намекна за случващото се в интервю за El Pais през уикенда.

“Хората непрекъснато обсъждат имената, споменати от президента, за промените, но никой още не ми е казал, че те искат да се отърват от мен.

“Прекарах шест години в Барса – мисля, че това е достатъчно време, за да могат да ми кажат какво мислят.

Суарес реализира 198 гола в 283 мача за каталунците, за да задмине легендарния Ласло Кубала и се изкачи на трето място във вечната голмайсторска листа на клуба.